Warmonds kKik-festival
UITVERKOCHT
Er is een wachtlijst voor als er kaarten vrij komen. Mail hiervoor naar kkik@kunstweekwarmond.nl.
Op zondag 12 november 2023 organiseren we het huiskamerfestival kKik (kleinKunst in de Kamer), als afsluiting van de Kunstweek. U ziet 3 afwisselende voorstellingen in de mooiste Warmondse huiskamers die zijn omgetoverd tot intieme theaters.
Kaartjes voor het festival kosten €27,50. Hiervoor ziet u drie voorstellingen en krijgt u na afloop soep en een broodje.
Programma
Van 14.00 uur tot 14.30 uur – Aanmelden op Pleintje bij De Pomp (Dorpsstraat 40, Warmond)
14.30 uur – Start programma
15.00 uur – 1e voorstelling
15.30 uur – Pauze, tijd voor een drankje en wandeling of boottocht naar het volgende adres
16.00 uur – 2e voorstelling
16.30 uur – Pauze, tijd voor een drankje en wandeling of boottocht naar het volgende adres
17.00 uur – 3e voorstelling
17.30 uur – Afterparty bij garage Vink (Herenweg 65, Warmond)
Line up
U kunt kiezen uit twee blokken van elk drie voorstellingen:
Blok A
Doek! – Hilarische kleinkunst van Lilian Korzilius en Rocco van Loenen
De gevierde acteur Richard van Berkhove en de ooit beroemde actrice Lies Oorthuizen repeteren een stuk dat ze 25 jaar geleden al eens speelden op de toneelschool. Lies, die al jaren in Frankrijk woont, is namelijk Richards laatste redding. Al drie actrices werden door Richards perfectionisme, moeilijke karakter en drankzucht geknakt. Gevoelens van vroeger komen weer terug. Maar waar kiest Lies voor? Deze middag een deel uit het hilarische stuk van Maria Goos dat een inkijkje geeft achter de schermen van het theater. Met als onderliggende vraag: Wat is echt en onecht op toneel, in de kunst en in de liefde? www.hktproducties.nl
(foto: Annemiek van der Kuil PhotoA.nl)
Na de storm – Poëtische luisterliedjes van Jeroen Kramer
Een liedjesprogramma over wat ons allemaal bezighoudt – liefde, geld, ouderdom, het woelige wereldtoneel, de hond en de dood. Jeroen heeft daar zo zijn eigen kijk op. Gewapend met slechts een stem en een gitaar, voert Jeroen zijn publiek een volstrekt eigen universum binnen. Om iedere hoek wacht een nieuw miniatuur-avontuur van drie minuten, zoals de duistere murder-ballad ‘Onzichtbare Man’, het ontroerende ‘Dat ben ik’, of het ironische ‘Wil jij mijn mening zien?’. Louter uit eigen Nederlandstalig werk, plus een handvol frisse vertalingen van classics als Heard it through the grapevine (‘Ik lees het op de buurt-app’) Het resultaat is een intrigerende Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit.
www.hktproducties.nl
(foto: Merlijn Doomernik)
‘Ondergrond’ – Kleinkunst in optima forma van Lotte Velvet
Lotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In deze dystopische cabaretvoorstelling verbreekt zij haar relatie met de wereld. Maar zat de wereld überhaupt op haar te wachten? Door middel van muziek, poëzie en grappige scènes geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden.
Lotte wordt tijdens de voorstelling begeleid door toetsenist en producer Serge Dusault.
Theaterkrant (keuze van de criticus)
“Ze raakt, ze verontrust, ze ontroert, ze levert stof tot nadenken en houdt ons een spiegel voor. Lotte Velvet verdient volle zalen.”
“Haar observaties zijn messcherp, haar taal is poëtisch, ze schildert met woorden.”
(foto: Anne van Zantwijk)
Blok B
‘Ik hoop dat deze titel je aanspreekt’ – Een wervelende cabaretvoorstelling van Britt van ToorenFinaliste Amsterdams kleinkunstfestival 2022! Britt van Tooren studeerde in 2021 cum laude af aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium. Ze speelde onder andere bij Stichting Theatergroep Kwatta en Theatergezelschap Bonte Hond, waarbij ze in een bloemenpak voor de koning mocht zingen. Naast zingen, acteren, pianospelen, maken en schrijven is ze ook dol op honden aaien, prijzen winnen bij bingo en verantwoordelijkheden uitstellen. Waar ze haar gevoeligheid altijd heeft gezien als zwakke plek, begint ze langzaam in te zien dat de wereld al een overschot heeft aan hardheid. De maatschappij heeft honger naar donzige zielen. Ze is een groot voorstander van huilen in het openbaar en ervan overtuigd dat de zachte krachten uiteindelijk altijd zullen winnen.
Over de voorstelling:
Over je afvragen of de mail met de bijsluiter van het leven in je spamfolder is beland.
Over verlangen een kiezelsteen te zijn.
Een rollercoaster performance vol catchy proza, vunzige beats, monogame pinguïns en (een soort van) God.
‘Adam & de Poort’ – Een tragikomische vertelling van Harry Piekema
Het verhaal De Poortwachter van Kafka en het verhalende gedicht In den Beginne van Bertus Aafjes smelten samen in de lyrische vertelling Adam & de Poort.
Over het pijnlijke parket van de mens en de onvermijdelijke onhandigheid waarmee we daarmee omgaan. ‘Hij had alles benoemd bij naam, en het was goed. Maar er was één ding duister. Dat wat het lichtst had moeten zijn was geheel en al verborgen. Hij haakte en hunkerde wanhopig naar dat Woord. En toen kwam zij.’
Stukken gedicht, de prachtige taal van dichter Aafjes, en het archetypische sprookje van Kafka. Met zijn nuchtere en komische inslag neemt Harry (reclamespotjes van Albert Heijn) u mee. Naast zijn werk bij diverse gezelschappen, schrijft en speelt hij zijn eigen stukken zoals ‘Hoogvlieger’ en ‘Adam & de Poort’ voor theater en huiskamer. www.hktproducties.nl
(foto: André Sjouerman)
‘God, Sex en Shostakovitch’ – Een luchthartige monoloog van celliste Rata Kloppenburg
Rata Kloppenburg is cellist en theatermaker. In deze monoloog vertelt ze luchthartig over beklemmende zaken. De ingewikkelde verhouding met haar vader. De angst voor de verleidelijke buitenwereld. Een familiegeheim. Maar ook over de kracht van dat blijvende verlangen naar Grote Woorden als liefde, avontuur, echtheid, overgave en verbondenheid. En de onverwachte wendingen die dat oplevert. Met muziek van Dmitri Shostakovich. Er mag gelachen worden! Rata bespeelt een 18e-eeuws Boheemse cello ter beschikking gesteld door Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
www.hktproducties.nl
(foto: Hanneke Rouw)
Bij het bestellen van de tickets kunt u de keuze tussen Blok A of Blok B maken.
Of scan de QR-code: [Volgt]
Praktische informatie
Onder begeleiding van een suppoost wisselt u van huiskamer via de knusse dammetjes van het dorp. Daarbij is er tijd voor een drankje bij de horeca. De middag duurt van 14.30 tot 17.30 uur. Het kKik-festival vormt de finale van de Kunstweek 2023. We sluiten af op een heel bijzondere locatie. Garage Vink aan de Herenweg 65 wordt dé kKikke plek voor de afterparty! Dat wil je niet missen!
LET OP Op beide routes zijn er huiskamers die alleen bereikbaar zijn via een (steile) trap.
Parkeren: Op de Krogt achter het cultureel centrum Het Trefpunt en op de Gemeentehaven.
Lukt het niet om tickets te bestellen? Dan zijn ze waarschijnlijk op. Stuur een mail naar kkik@kunstweekwarmond.nl dan zetten we u op de reservelijst.
Pleintje bij de Pomp Dorpsstraat 40 Warmond