Collages maken

CollagesmakenMixedupArt

Een workshop collages maken door Lisette Hogewoning.
 
Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen, voor het creëren van een nieuwe compositie en een nieuw verhaal. Je begint met een stapeltje tijdschriften, voegt er een gedachte aan toe of een gevoel, begint lekker te bladeren, te scheuren en schuiven tot je de compositie hebt die je wilt. Zo ontstaat er vanzelf een heel eigen verhaal. 
 
Het is een leuke, makkelijke en ontspannen creatieve activiteit, die uitdaagt tot experimenteren. Alle materialen (canvasdoek 18×24 of 20×20 cm, tijdschriften, lijm etc.) zijn aanwezig. Misschien hebt u iets wat speciaal voor u is, zoals bijv. een foto, een tekst of afbeelding uit een tijdschrift of krant, die bij u past, uw favoriete tijdschrift etc. Wanneer u dit meeneemt kunt u het gebruiken in uw collage en er zo een persoonlijk verhaal van maken. 
 

Leuk om te weten is dat werk van Lisette Hogewoning in het Rijksmuseum in Amsterdam was te zien in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt, met daarin 575 werken uit 8390 inzendingen geïnspireerd door Rembrandt. Zie haar prachtige collage van Rembrandt.

Wanneer
Zaterdag 6 november
9.30 tot 12.00 uur
 
Kosten
€ 35,00 incl. materiaal
 
Aanmelden
 
Locatie 

Het Trefpunt hobbylokaal, Herenweg 80, Warmond