Poëzie in de Oranjerie met wijnproeverij

In de sfeervolle Oranjerie van Landgoed Oostergeest dragen dichters Marie Brummelhuis en Irma Ooijevaar voor uit eigen werk, terwijl zanger Siebe Palmen verhalende Nederlandstalige liedjes brengt. Tussen de voordrachten door kunt u proeven van de wijnen van Marga van Winsen.

Hieronder staat de knop om kaartjes te bestellen. Een mooie middag om bij te zijn op een unieke locatie!

Met dank aan de heer en mevrouw Leemans voor het gebruik van de Oranjerie.

OranjerieOrangerieWarmondOostergeestWanneer

Zaterdag 12 november,
Inloop vanaf 14:45 uur
15:00 tot 17:00 uur

Waar

Oranjerie Landgoed Oostergeest. 
Ga aan het eind van de Laan van Oostergeest linksaf de Mgr Aengenentlaan op (dus niet naar het landhuis), ingang Oranjerie vlak na de bocht links. Parkeren is mogelijk achter bassischool De Buitenplaats.

Kosten

€7,50 

De voordragers

Marie Brummelhuis

‘Nee, niet weer over vlinders’ is het succesvolle poëziedebuut van Marie Brummelhuis. Haar bundel kwam uit in de zomer van 2021 en beleefde al kort daarop al een tweede druk.

In ‘Nee, niet weer over vlinders’ wonen wiebelende nachtkastjes, prinsessen in torenkamers en dode moeders gezusterlijk samen. De wereld van Marie is sprookjesachtig en tegelijkertijd boordevol gevaar. Met vrolijke zelfspot schrijft ze over verlangen naar geborgenheid en verdriet dat ruikt naar natgeregende puberklas.  

Ingmar Heytze zegt over Maries gedichten:

“Volgens mij heeft nooit iemand Marie iets kunnen leren, daar is ze niet het type voor. Juist die wonderbaarlijke Teflon-achtige eigenschap heeft ervoor gezorgd dat ‘Nee, niet weer over vlinders’ zo’n geweldige bundel is geworden, want dat is het. Het zijn stuk voor stuk fantastische, noodzakelijke gedichten.”

www.uitgeverijanderszins.nl/product/nee-niet-weer-over-vlinders

 

Irma Ooijevaar

Irma Ooijevaar

De gedichten en liedteksten van Irma Ooijevaar zijn stuk voor stuk kleine verhalen – meestal over gewone mensenlevens, met al hun grote en kleinere tragiek. Met zachte blik beschouwt ze de wereld om haar heen, waarbij ze oog heeft voor de schoonheid, maar ook de lelijkheid niet schuwt.

Van 2010 tot 2012 was Irma Teylinger dichter. Naast vrij werk schrijft ze nog steeds regelmatig gelegenheidsgedichten, bijvoorbeeld voor de Kunstweek Warmond en de Stichting Oud Sassenheim. Haar liedjes worden regelmatig gezongen in de jeugdvoorstellingen van Theater Van Santen.

Haar werk viel in de prijzen bij de wedstrijd Tekst&Muziek van het Amsterdams Kleinkunst Festival, de Willem Wilmink Gedichtenwedstrijd en Dichter op het Duin.

www.irmaschrijft.nl/poezie

 

Siebe Palmen (foto Vincent Boon)

Siebe Palmen

Siebe Palmen is zanger/liedschrijver van verhalende Nederlandstalige liedjes waarin pop en kleinkunst harmonieus samengaan. Enkel uitgerust met een heldere, trefzekere stem (zonder het rauwe randje te schuwen) en zijn gitaar doet hij iets bijzonders met het publiek: hij zet ze aan het denken en laat ze vergeten tegelijk.

In 2015 bracht Siebe zijn debuut-EP ‘Onkruid’ uit, in 2020 verscheen ‘Zo zijn dromen niet gebouwd’. Op de bekende streamingdiensten is sindsdien meer werk verschenen, onder meer uit zijn eerdere oneman horeca-musical ‘Is alles naar mens?’

In de zomer van 2019 verdiende hij de 2e plaats in de Nekka-wedstrijd; een Vlaamse wedstrijd voor Nederlandstalig lied.

Siebes teksten zijn oprecht, confronterend en hebben een tragikomedische lading. De onderwerpen die hij bezingt zijn uiteenlopend, van de relatie tot maatschappelijke problematiek. Dit alles weet hij in een licht en helder poëtische, originele vorm te gieten. Met sarcasme en (cynische) humor. Toch benoemt hij juist ook de schoonheid. Kortom: Siebe is een zeer veelzijdig liedschrijver.

www.siebepalmen.nl