Warmonds kKik-festival


ALLEEN NOG KAARTEN VOOR ROUTE B!

Op zondag 13 november 2022 organiseren we het huiskamerfestival kKik (kleinKunst in de Kamer), als afsluiting van de Kunstweek. Deze middag ziet u drie voorstellingen in verschillende Warmondse huiskamers.

Kaartjes voor het festival kosten €27,50. Hiervoor ziet u drie voorstellingen en krijgt u na afloop soep en een drankje.

Programma

14.00 uur – inchecken bij pleintje De Pomp (Dorpsstraat 38-40, Warmond)
15.00 uur – 1e voorstelling
15.30 uur – pauze, tijd voor een drankje en wandeling of boottocht naar het volgende adres
16.00 uur – 2e voorstelling
16.30 uur – pauze, tijd voor een drankje en wandeling of boottocht naar het volgende adres
17.00 uur – 3e voorstelling
17.30 uur – Kikken finale: afterparty in Garage Vink (Herenweg 65, Warmond)

Line up

U kunt kiezen uit twee blokken van elk drie voorstellingen:

Blok A

Roesspeelt

Muzikale vertelling door Roes
In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Ze stuit op existentiële thema’s en wordt meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld destijds nog volledig anders was, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want, kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen? Het debuut van Roes heet We zullen wel zien waar we terechtkomen en is een muzikale vertelling, met een scherp feministisch randje.
www.roesspeelt.nl

Riza Tisserand - BekeerlingCabaretier Riza Tisserand

Riza Tisserand brengt scènes uit zijn indrukwekkende eerste solovoorstelling Bekeerling, die lovende kritieken kreeg. Hierin vertelt hij het beklemmende verhaal van een jongen die bekneld dreigt te raken tussen de kieren van de maatschappij. Een geschiedenis die hij ondanks de tragiek met veel humor weet te brengen. “Groot succes in kleine zaal”, schreef de Theaterkrant over Bekeerling.
Riza Tisserand is een rasverteller en een sterke performer, die scherpe grappen niet schuwt. Hij begon als comedian in het comedycollectief van Javier Guzman en werkte drie seizoenen mee aan Padoem Patsss, het oneliner televisieprogramma van BNNVARA. In 2018/2019 toerde hij door het land met zijn tweede solovoorstelling Adembenemend.
www.rizatisserand.com

 

Elke Vierwijzer-Saskia KerkhoffZangeres en verhalenverteller Elke Vierveijzer

Elke Vierveijzer won in 2021 de Poelifinario – de prijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen – voor haar voorstelling LUCHT. De jury schreef: “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Lucht is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet.” Op zondagmiddag 13 november komt ze met deze voorstelling naar Warmond. Onder de bezielende begeleiding van Michiel Wetzer aan de piano zingt ze liederen en vertelt ze verhalen over eindeloos doorgaan en stilvallen. (Foto: Saskia Kerkhoff)
www.elkevierveijzer.nl

Blok B

CAP CompanyCap Company
Een wervelende voorstelling met dans en tekst, geïnspireerd op het verhaal van de Tweeling: verbonden met elkaar, maar wat als je op jonge leeftijd ergens anders opgroeit? De groep CAP Company van dansschool Creating Art Productions zijn aan de slag gegaan met dit thema in het stuk Seperated.

Danseressen:
Chloe kruisbergen, Julia Gerards , Rosalie Kramp, Lara Vrolijk, Angel Janmaat, Lydia Oei , Felice van der Arend
Zangeres/actrice: Eva van t Walderveen
Choreograaf: Joost Verhaar & Marielle Lucas
www.creatingartproductions.com 

Ernest Beuving - Foto Bram KunzCabaretier Ernest Beuving
Ernest Beuving brengt een compilatie van zijn 3 huidige shows. Zijn acts gaan alle kanten op: van een postume Prins Bernhard, een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones. En een aantal prachtige Leonard Cohen liederen zullen ook niet ontbreken (So long (Leonard) Cohen).
Ernest speelde hiervoor Ernesto (in Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers; inderdaad de broer van…). De Telegraaf noemde hen ooit: “het best bewaarde theatergeheim van Nederland.” (Foto: Bram Kunz)
www.ernestbeuving.nl

Fee Reynart - Foto Nosh NenehEigenzinnige zangeres Fee Reynart
Zangeres en dichteres Fee Reynaert sorteert haar innerlijke dialogen. Ze deelt haar verhaal met Nederlandstalige nummers, waarin verschillende muziekstijlen en poëzie samenkomen. De luisteraar komt heel dichtbij en maakt deel uit van haar vragen en vondsten. Aan het conservatorium leerde Fee zingen wat ze voelde en bleef ze vrij componeren. Dat resulteerde in een eigenzinnige Nederlandstalige set. In 2019 werd haar voorstelling tijdens het Fringe Festival in Delft genomineerd voor de publieksprijs.

3voor12: ‘Als het optreden in de Oosterkerk één ding aantoont is dat haar debuut het lange wachten […] waard is. Dat komt voor een belangrijk deel door Fees stem; die is simpelweg prachtig. Ze wisselt hoge noten en lagere klanken moeiteloos af, en dat alles loepzuiver.’

(foto: Nosh Neneh)
www.feereynaert.com