Poëzie in de Oranjerie met Wijnproeverij

GEANNULEERD

Gezien de huidige situatie met corona, de locatie en de hoeveelheid bezoekers hebben we in overleg met de eigenaren van de locatie, dit evenement helaas moeten annuleren. De kaartjeskopers hebben hierover een mail ontvangen. Mocht u deze niet hebben ontvangen, mailt u dan naar kunstweekwarmond@hotmail.nl.

In de sfeervolle Oranjerie van Landgoed Oostergeest dragen dichters Marie Brummelhuis, Niek Hermsen en Irma Ooijevaar voor uit eigen werk, zanger Siebe Palmen brengt verhalende Nederlandstalige liedjes. Bas Houweling van Baltazar Wijnen verzorgt een wijnproeverij.

Hieronder staat de knop om kaartjes te bestellen. Een mooie middag om bij te zijn op unieke locatie!

Met dank aan mevrouw Leemans voor het gebruik van de Oranjerie.

Baltazar wijnen

OranjerieOrangerieWarmondOostergeestWanneer

Zaterdag 13 november,
Inloop vanaf 14:45
15:00 tot 17:00 uur

Waar

Oranjerie Landgoed Oostergeest. 
Ga aan het eind van de Laan van Oostergeest linksaf de Mgr Aengenentlaan op (dus niet naar het landhuis), ingang Oranjerie vlak na de bocht links. Parkeren is mogelijk achter bassischool De Buitenplaats.

Kosten

€5,- 

De voordragers

Marie Brummelhuis

Marie Brummelhuis kreeg op haar 4e een schriftje en is sindsdien nooit opgehouden met schrijven. Ze publiceerde onder meer in NRC en Psychologie Magazine.

‘Nee, niet weer over vlinders’ is haar succesvolle poëziedebuut. Haar bundel kwam pasgeleden uit en beleeft nu al een 2e druk!

In ‘Nee,  niet weer over vlinders’ wonen wiebelende nachtkastjes, prinsessen in torenkamers en dode moeders gezusterlijk samen. De wereld van Marie is sprookjesachtig en tegelijkertijd boordevol gevaar. Met vrolijke zelfspot schrijft ze over verlangen naar geborgenheid en verdriet dat ruikt naar natgeregende puberklas.  

Ingmar Heytze zegt over Maries gedichten:

“Volgens mij heeft nooit iemand Marie iets kunnen leren, daar is ze niet het type voor. Juist die wonderbaarlijke Teflon-achtige eigenschap heeft ervoor gezorgd dat ‘Nee, niet weer over vlinders’ zo’n geweldige bundel is geworden, want dat is het. Het zijn stuk voor stuk fantastische, noodzakelijke gedichten.”

www.uitgeverijanderszins.nl/product/nee-niet-weer-over-vlinders

Niek Hermsen (foto Rinse Fokkema)

Niek Hermsen

Wellicht waren het de Daltons die probeerden in te breken in een gevangenis. Of het waren Miep Diekman en Thé Tjong-Khing met ‘Wiele wiele stap’. Misschien was het wel de Zwarte Ridder met het Witte Schild die Tiuri’s vraag ‘Waarom is uw schild wit?’ beantwoordde met: ‘Omdat in wit alle kleuren zijn.’ Mogelijk waren het Willem Wilmink, Toon Tellegen, Spinvis en Joke van Leeuwen.

Waarschijnlijk waren zij het allemaal samen die Niek Hermsen de poëzie lieten ontdekken. Bijna veertig jaar na de inbraak in het gevang struint de Nijmegenaar rond in het niemandsland tussen absurd en alledaags en vindt daar ideeën voor zijn teksten. Zijn stripscenario’s zijn getekend door Michel Den Hamer en verschenen in ‘Boeken verslinden’ en ‘Over mensen en monsters’. Elke maand schrijft hij voor het tijdschrift MaXiX een gedicht geïnspireerd op een strip.

(Foto: Rinse Fokkema)

Irma Ooijevaar

Irma Ooijevaar

De gedichten en liedteksten van Irma Ooijevaar zijn stuk voor stuk kleine verhalen – meestal over gewone mensenlevens met al hun grote en kleinere tragiek. Met zachte blik beschouwt ze de wereld om haar heen, waarbij ze oog heeft voor de schoonheid, maar ook de lelijkheid niet schuwt.

Van 2010 tot 2012 was Irma Teylinger dichter. Naast vrij werk schrijft ze nog steeds regelmatig gelegenheidsgedichten, bijvoorbeeld voor de Kunstweek Warmond en de Stichting Oud Sassenheim. Voor verschillende voorstellingen van Theater Van Santen  verzorgde ze de liedteksten.

Haar werk viel in de prijzen bij de wedstrijd Tekst&Muziek van het Amsterdams Kleinkunst Festival, de Willem Wilmink Gedichtenwedstrijd en Dichter op het Duin.

www.irmaschrijft.nl

Siebe Palmen (foto Vincent Boon)

Siebe Palmen

Siebe Palmen is zanger/liedschrijver van verhalende Nederlandstalige liedjes waarin pop en kleinkunst harmonieus samengaan. Enkel uitgerust met een heldere, trefzekere stem (zonder het rauwe randje te schuwen) en zijn gitaar doet hij iets bijzonders met het publiek: hij zet ze aan het denken en laat ze vergeten tegelijk.

In 2015 bracht Siebe zijn debuut-EP ‘Onkruid’ uit, in 2020 verscheen ‘Zo zijn dromen niet gebouwd’. Op de bekende streamingdiensten is sindsdien meer werk verschenen, onder meer uit zijn eerdere oneman horeca-musical ‘Is alles naar mens?’

In de zomer van 2019 verdiende hij de 2e plaats in de Nekka-wedstrijd; een Vlaamse wedstrijd voor Nederlandstalig lied.

Siebes teksten zijn oprecht, confronterend en hebben een tragikomedische lading. De onderwerpen die hij bezingt zijn uiteenlopend, van de relatie tot maatschappelijke problematiek. Dit alles weet hij in een licht en helder poëtische, originele vorm te gieten. Met sarcasme en (cynische) humor. Toch benoemt hij juist ook de schoonheid. Kortom: Siebe is een zeer veelzijdig liedschrijver.

www.siebepalmen.nl