Literair café met Simone Atagana Bekono

De Volkskrant:
“ Dichter Simone Atangana Bekono maakt de hoge verwachtingen waar met haar debuutroman Confrontaties. Vooral het woelige gevoelsleven van de hoofdpersoon is verfijnd en indringend beschreven. ”

Trouw:
“ Met deze schitterende roman van Simone Atangana Bekono kun je de ontlezing zo te lijf. ”

We hebben weer een mooie parel uit de Nederlandse literatuur in Warmond uitgenodigd. Zie de recensies en je kunt niet om haar heen. Je bent ook van harte welkom als je het boek nog niet gelezen hebt!

Simone Atangana Bekono debuteerde dit jaar met haar roman ‘Confrontaties’ en stond daarmee gelijk op de shortlist van Libris Literatuur Prijs. Een hele prestatie, en het boek ook zeker waard. Zw wint de Hebban Debuutprijs 2021, en onlangs nog was de winnaar van het beste boek voor jongeren! Het is dan ook een boek dat veel leeftijden zal aanspreken, lees hier onder meer over haar boek. We denken voor jullie weer een mooie parel te hebben uitgenodigd!

Uit het juryrapport van de Libris Literatuurprijs:

“In het knap opgebouwde Confrontaties verkent Atangana Bekono oorzaak en gevolg, hoe gebeurtenissen de neiging hebben zich in je herinnering aaneen te schakelen, betekenissen gaan stapelen en een weg terug raakt uitgevlakt -waarschijnlijk voorgoed. In zinderende taal, vol stuwkracht op weg naar de catharsis, vertelt Atangana Bekono ook een verhaal over je altijd moeten inhouden tegenover degenen die je ten diepste afwijzen, buitensluiten en vernederen. Net zo lang tot er geen keuze meer overblijft dan af te rekenen met die vorm van fundamentele onvrijheid. Een zowel thematisch als stilistisch sterke vertelling, rijk aan registers, vol van verwijzingen, in alle aspecten ongewoon krachtig -en dat voor een romandebuut.”

Wanneer

Zondag 7 november
15:00 tot 17.00 uur

Waar

Theater Het Trefpunt, Herenweg 80, Warmond

Gratis toegang!