Thema Kunstweek 2023: Zeggingskracht

Thema Kunstweek 2023: Zeggingskracht

Kunstweek Warmond 2023

Het thema van de Kunstweek Warmond  2023 is ‘Zeggingskracht’. Volgens de organisatoren van de Kunstweek, die wordt gehouden van 4 tot en met 12 november, is dit een passend thema voor een evenement dat een podium biedt aan een grote variëteit aan kunstvormen. Van literatuur en poëzie tot  beeldende kunst, muziek en dans.

Een kunstenaar wil met zijn werk de toeschouwer op de een of andere manier raken. De mate waarin dat lukt geeft aan wat de zeggingskracht van het werk is. Vooral wanneer een kunstenaar een boodschap wil overbrengen, speelt dat een rol. Tijdens de Kunstweek kan men dat ervaren in velerlei kunstvormen.

De samenstelling van het programma voor de Kunstweek is in volle gang. Uiteraard is ‘Gluren bij de Buren’ er weer, net als het ‘kleinKunst in de kamer’(kKik)-festival. Vaste onderdelen vormen ook ‘Poëzie in de Oranjerie’ en de diverse workshops. Daarnaast wordt er nog hard gesleuteld aan nieuwe onderdelen.

We werken weer volop samen met andere Warmondse culturele organisaties, zoals het Monward Consort, Theater Het Trefpunt, Galerie De Pomp en Het Oude Raadhuis, die een eigen bijdrage leveren.

Het zo succesvolle onderdeel ‘Maestro’ is dit jaar al op zaterdag 7 oktober. De kandidaten proberen dan zo goed mogelijk leiding te geven aan het Kennemer Jeugd Orkest (KJO). Binnen enkele weken hoopt de organisatie de namen van de deelnemers bekend te maken. De agenda van het KJO liet niet toe dat deze publiekstrekker tijdens de Kunstweek zelf geprogrammeerd kon worden, dus nu als proloog op de Kunstweek!

Informatie over de Kunstweek is ook te vinden op social media en de website  www.kunstweekwarmond.nl .

Meedenken en/of meehelpen?

En vind je het leuk om te helpen met de voorbereidingen vooraf en/of tijdens de Kunstweek? Stuur een mailtje naar contact@kunstweekwarmond.nl


Tags: No tags

Comments are closed.