Kunstweek 2020

6-15 november

Wát we allemaal gaan doen weten we nog niet, maar dát we iets gaan doen is zeker! Dus houd de data vrij in de agenda.

We laten de Kunstweek en de mogelijkheid kunst te vieren niet aan ons voorbij gaan. Tijdens de vergaderingen van het Kunstweek-team komen er al veel leuke ideeën op, en die óók kunnen met afstand van elkaar.

Wat we al kunnen vertellen

Het thema is – misschien heb je het al op sociale media voorbij zien komen – Warmond Utopia. Warmond is een prachtig dorp in een waterrijke omgeving. En juist in de maanden van de intelligente lockdown werden we bevestigd in dit thema; in zo’n periode leer je je omgeving weer op de waarde te schatten. Maar misschien heb jij wel een heel ander utopia voor ogen. Laat je inspireren door je eigen omgeving of juist een plek ver weg. Hans Goudsmit en Nicoline Heemskerk lieten zich inspireren door Warmond. Hier vind je de video’s over Warmond Utopia, met geschiedenis, natuur en kunst!

Ga naar video’s Warmond Utopia

Aftrap al in september

We hebben een eerste aftrap van de Kunstweek met ‘en plein air’ schilderen, dichten et cetera al op zondag 6 september op Koudenhoorn. Oftewel: schilders en andere kunstenaars kunnen zich verspreid over het eiland Koudenhoorn in Warmond installeren om live te creëren in de open lucht. Inspiratie is Koudenhoorn en utopia. Bezoekers kunnen langslopen en bewonderen. Bij deze activiteit houden we natuurlijk rekening met de dan geldende maatregelen. Meer informatie volgt.

Wat we in gang zetten

Gluren bij de Buren is natuurlijk bij uitstek een evenement dat past in een 1,5 meter-samenleving. We willen dit jaar hier dan ook groots mee uitpakken. Kunstenaars met beeldende kunst 2- en 3-dimensionaal kunnen zich aanmelden bij info@nicoline-heemskerk.nl.

De workshops kunnen ook doorgaan, al dan niet met minder deelnemers. Een aantal workshopgevers hebben al enthousiast gereageerd om weer aanwezig te zijn.

Volop ideeën

Het Kunstweek-team bruist nog meer van ideeën, maar we moeten kijken wat haalbaar en mogelijk is tegen die tijd. Een aantal activiteiten kunnen we al vooraf regelen, daarnaast zullen we verschillende scenario’s moeten hebben om te kunnen aanpassen aan de actuele situatie. Heb jij een goed idee passend bij het thema en deze tijd? Laat het ons weten! Mail naar kunstweekwarmond@hotmail.com of laat een bericht achter op onze facebook-pagina.